Årets skolbibliotek 2009

Hagalidskolan blev Årets skolbibliotek 2009

Priset Årets skolbibliotek 2009 gick till Hagalidskolan i Staffanstorp och delades ut i måndagen den 26 oktober på Skolforum i Älvsjö
Priset delades ut av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Det togs emot av biträdande rektor Petra Strandberg och skolbibliotekarie Maria Heimer.

Juryns motivering:

Hagalidskolan är en skola vars rektor ser skolbiblioteket som ”ett nav som försörjer skolan med kunskaper och läsupplevelser”.
Tack vare gemensam planering mellan lärare, bibliotekarie och IT-ansvarig genomsyrar skolbibliotekets verksamhet den ordinarie undervisningen.
Detta är också ordentligt reglerat tack vare en väl genomtänkt handlingsplan för informationssökning och en tydlig arbetsbeskrivning för skolbibliotekarien.

NSG:s traditionella resa till förra årets pristagare.
Vi blev som vanligt mycket väl mottagna med ett program som täckte hela dagen vi var där. Båda skolledarna hade tagit sig tid att träffa oss för att berätta om skolan och vad som låg bakom den snabba utvecklingen från 3 timmar 2007 till det prisvinnande konceptet man nu har. En starkt bidragande orsak var att man fått erbjudandet att vara med på Myndigheten för skolutvecklings projekt SMiLE. De diskussioner med lärare och skolledning som var en del av projektet blev mycket avgörande.

Christer Holmqvist finns inte med på några bilder för han stod bakom kameran.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s